Niet gecategoriseerd

Rolgordijnen: altijd een passende oplossing

Rolgordijnen: altijd een passende oplossing

Ben je helemaal uitgekeken op je gordijnen? Toe aan een nieuw interieur? Je wilt je woonkamer opfrissen zonder heel veel geld te investeren? Denk dan eens aan de aanschaf van rolgordijnen. Ze kunnen je kamer een hele nieuwe uitstraling geven en je kunt er ook nog heel wat comfort en functionaliteit mee toevoegen. Je kunt rolgordijnen kopen in verschillende materialen. De één, de transparante variant, laat heel veel licht door, maar houdt direct zonlicht tegen en geeft veel privacy. Het andere uiterste is een rolgordijn verduisterend: ideaal voor de slaapkamer, want deze laat helemaal geen licht door. De tussenvariant is het semi-transparante materiaal. Al deze materialen kun je aanschaffen in heel veel tinten en dessins. Er is dus altijd een kleur die past bij je interieur en de sfeer die je in je kamer wilt.

Rolgordijnen kunnen niet alleen in de woonkamer

Rolgordijnen zijn een mooie oplossing voor je woonkamer, maar daar blijft het niet bij. Eigenlijk is elke ruimte in je huis een geschikt rolgordijn. Niet alleen omdat je ze in zoveel verschillende kleuren kunt krijgen, maar er zijn bijvoorbeeld ook vochtbestendige rolgordijnen voor je badkamer of keuken. Ze gaan jaren mee, wanneer je ze met wat extra voorzichtigheid behandelt. Want let op: je mag ze pas oprollen wanneer de stof droog is. Zo maakt schimmel geen kans.

Ook voor een kantoor of thuiswerkruimte is een rolgordijn ideaal. Je wilt reflectie op je beeldscherm voorkomen, maar wel voldoende licht om te werken. Transparante en semi-transparante rolgordijnen zijn heel geschikt om die beide doelen te bereiken. Daarnaast drukt een rolgordijn in de zomer de temperatuur, zodat de omstandigheden in het kantoor werkbaar blijven. Kortom: voor elk ruimte is een passend rolgordijn te vinden.

Verduisterende rolgordijnen voor je slaapkamer

Naast transparant en semi-transparant materiaal voor rolgordijnen is er ook verduisterend materiaal. Deze rolgordijnen hebben een honderd procent lichtdichte coating. Zijn de rolgordijnen op maat gemaakt, dan laten ze helemaal geen licht meer door. Verduisterende rolgordijnen moeten niet tussen de kozijnen gemonteerd worden, maar ervoor. Zo kunnen ze overlappen met een deel van de muur om helemaal geen licht door te laten. Wil je helemaal zeker zijn van duisternis? Dan kun je ze combineren met gordijnen. Zo zorgen verduisterende rolgordijnen voor een goede nachtrust. Vooral voor de kinderkamer is het een mooie oplossing. Kinderen slapen als ze klein zijn ook overdag en gaan soms ‘s avonds naar bed wanneer het nog licht is. Een verduisterend rolgordijn kan dan helpen om gemakkelijker in slaap te vallen.