Blog

01 November 2017

Het is nog niet zo gek lang geleden dat de netwerken die de belangrijkste bedrijfsfuncties ondersteunen zorgvuldig van het internet gescheiden bleven. Nu steeds meer zakelijke diensten via het internet worden aangeboden, wordt die scheidslijn steeds minder duidelijk. Tegenwoordig moeten zakelijke netwerken zowel bedrijfskritisch internetverkeer als het interne netwerkverkeer ondersteunen, anders kunnen werknemers simpelweg hun werk niet meer doen.

17 February 2017
Informatietechnologie neemt zo’n vlucht dat er mogelijkheden ontstaan voor nieuwe diensten, nieuwe markten en nieuwe concurrentie. De maatschappij transformeert door de digitalisering. Bij zo veel nieuwe mogelijkheden is het de kunst om niet uit het oog te verliezen dat de kwaliteit van de IT die dit allemaal mogelijk maakt, bepalend is voor het succes van elk nieuw initiatief.
 
21 November 2016
Het is onvoorstelbaar hoe hard het gaat met de ontwikkeling van IoT initiatieven. Netwerkbeheerders bereiden zich voor op een exponentieel groeiende gegevensgolf.
 
28 October 2016
25 July 2016
Klaar voor de start van het IoT?
 
Al jaren zien we geinige voorbeelden voorbijkomen van IoT-toepassingen in de retail. De echte doorbraak blijft vooralsnog uit. Het plotselinge succes van Pokémon Go zou zomaar eens een teken kunnen zijn dat consumenten klaar zijn voor ‘augmented shopping’.
 
03 June 2016
Unified Communications leek een inkopper. Alle communicatiemiddelen koppelen in één oplossing klinkt logisch en praktisch. Het lijkt ook technisch heel aantrekkelijk, omdat het meer flexibele mogelijkheden biedt om de communicatie te beheren, zodat je bijvoorbeeld snel kunt op- en afschalen en eenvoudig aan veranderende gebruikerswensen kunt voldoen. Toch is het juist die achterkant die in de praktijk het grootste obstakel voor UC is gebleken.
 
21 March 2016
Over de voordelen van unified communications (uc) bestaat weinig twijfel. Een organisatie die moet communiceren doet dat daarom graag ‘unified’ en in de loop van de jaren zijn hier ook talloze oplossingen voor beschikbaar gekomen. Alleen wil dat niet zeggen dat iedereen al unified communiceert. Hoewel het begrip alweer twee decennia oud is, zien we nog genoeg bedrijven die de stap naar uc nog moeten maken. Inderdaad ‘moeten maken’...
 
29 February 2016

De Europese Commissie zette eind vorig jaar een streep door Safe Harbour. De onduidelijke situatie die dat oplevert, roept niet alleen vragen op over data privacy, maar maakt ook duidelijk hoe belangrijk de plaats waar data worden opgeslagen kan zijn.

29 January 2016
Interoute is opnieuw hoofdsponsor van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee die momenteel plaatsvindt. Via de live streams en video’s op de website www.weissensee.nl kunnen de thuisblijvers op de hoogte blijven. De hosting hiervan gebeurt op Interoute Virtual Datacenter (VDC), een wereldwijd cloudplatform dat actief is op 14 locaties, waaronder Amsterdam.
 
Interoute is al sinds 2004 als sponsor betrokken bij de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. 
 

Pages