Interoute voldoet aan de PCI-DSS 3.2 standaard en versterkt daarmee het cloudaanbod voor detailhandel en commerciële sector

Interoute Virtual Data Centre voldoet aan de PCI-DSS standaard voor level 1 service providers, versterkt daarmee de beveiliging voor klanten die online creditcardbetalingen verwerken

 

Amsterdam, 29 januari 2018 - Interoute, de wereldwijde cloud- en netwerkprovider, heeft aangekondigd dat, na een officiële audit van de Interoute Virtual Data Center (VDC) service, het bedrijf nu volledig voldoet aan de Payment Card Industry Data Security standaard (PCI-DSS) 3.2 als level 1 service provider.

 

Interoute VDC is een internationaal Infrastructure-as-a-Service platform met 17 locaties verspreid over Europa, de Verenigde Staten en Azië, dat bestaat uit een geïntegreerd privaat netwerk met korte wachttijden en een totale lengte van meer dan 70.000 kilometer. Het biedt eenvoudige hybride koppelingen met legacy IT, datacentra, andere clouds en containers en volledige automatisering, wat betekent dat gebruikers met slechts enkele muisklikken, of door middel van een API, kunnen beschikken over computer-, opslag- en netwerkbronnen.

 

De PCI-DSS standaard is ontworpen om data te beschermen die verwerkt, overgedragen en opgeslagen wordt tijdens handmatige of elektronische betaaltransacties. Het Interoute VDC platform is nu PCI-DSS gecertificeerd, waarbij voortdurend de individuele datacentra worden betrokken en gelijke tred houden met de vraag vanuit de afnemer. De accreditatie zal jaarlijks getest worden en zorgt ervoor dat de klanten van Interoute op een veilige manier gebruik kunnen maken van het schaalbare cloudplatform met geïntegreerde lage latency en het hoge capaciteit netwerk, om creditcardinformatie op te slaan en te verwerken.

 

“De PCI-DSS standaard, gecombineerd met Interoute’s VDC, biedt organisaties die creditcardbetalingen verwerken een veilige, lage latency en geografisch verspreide cloud voor het ondersteunen van de lokale vestigingseisen voor data”, aldus Martijn ten Kate, country manager bij Interoute. “Met 13 Europese vestigingen verspreid over 9 landen en vestigingen in de Verenigde Staten, Singapore en Hong Kong, ondersteunt Interoute’s cloud de behoefte van Europese organisaties aan een beveiligd, wereldwijd platform voor creditcard betalingen ter ondersteuning van hun groei en expansie.”

 

Als onderdeel van de compliance-vereisten werd Interoute onderzocht door Razorthorn, een gekwalificeerde beveiligingsexaminator (QSA, qualified security assessor).  De PCI-DDS 3.2 accreditatie omvat een verplichting om een firewall configuratie te installeren en te onderhouden ter bescherming van de gegevens van de kaarthouder, biedt versleutelde verzending van deze gegevens via open, publieke netwerken en de mogelijkheid om toegang tot de gegevens van de kaarthouder te beperken, om te helpen bij de beveiliging tegen fraude. Organisaties, zoals detailhandel en handelsbedrijven, kunnen verzekerd zijn van het feit dat Interoute VDC grondig getest is op de meest recente eisen van de PCI regulering, ruim voor de implementatiedeadline van 1 februari 2018.