Interoute, Montran en HWG bundelen krachten met Software-as-a-Service oplossingen voor de banksector

Nieuw revolutionair model voor de financiële sector levert veilige, snelle clouddiensten met hoge flexibiliteit en schaalbaarheid 

Amsterdam, 18 juli 2017 - Interoute, eigenaar en aanbieder van een internationaal cloudservicesplatform en een van de grootste en meest geavanceerde netwerken in Europa, gaat een samenwerking aan met Montran Corporation, een aanbieder van betalings-, marktinfrastructuur- en treasury management producten en diensten, en security specialist HWG. Door het wereldwijde private cloud-netwerk van Interoute te combineren met de expertise van HWG, krijgen klanten de keuze om de applicaties van Montran als SaaS-oplossingen af te nemen. Door on-demand infrastructuuroplossingen via de cloud aan te bieden krijgen klanten meer mogelijkheden om zich aan te passen aan een veranderende en steeds sterker gereguleerde financiële sector.

Montran heeft meer dan 35 jaar ervaring in de ontwikkeling van robuuste betalingsoplossingen voor marktleidende financiële instellingen en levert de betalings- en treasury applicaties op aanvraag. De oplossingen zijn beschikbaar in een totaalpakket, of als een modulaire, schaalbare oplossing voor banken, veilig binnen het private cloud-netwerk van Interoute en onderhouden door HWG.

“We zijn een samenwerking met Interoute en HWG aangegaan omdat ze de veilige cloudprestaties kunnen leveren die nodig zijn voor de verwerking van directe betalingen van enkele van ’s werelds grootste centrale banken en clearing instituten. Bovendien zijn de functionaliteiten eenvoudig schaalbaar en aan te passen om aan de vereisten van toezichthouders te voldoen,” stelt Keith Esca, Business Development Manager bij Montran. “Neem bijvoorbeeld PSD2. Deze wet- en regelgeving vereist dat banken hun klantgegevens via open API’s beschikbaar stellen aan derden, en verplicht banken hoge beveiligingsnormen te hanteren. De Interoute cloud, zorgvuldig gemonitord door HWG, geeft toegang tot onze services en geeft extra beveiliging door derden één enkel toegangspunt tot de cloud aan te bieden voor de open API’s van de bank.”

Dit zorgt ervoor dat de producten van Montran eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in de systemen en interne omgevingen van een bank. Ook kosteneffectief opschalen naar gelang de groei van een bedrijf toeneemt is zo mogelijk. De mogelijkheid om deze diensten vanuit de cloud af te nemen is een voordeel voor kleine en middelgrote financiële instellingen, die anders tegen grote overheadkosten aan zouden lopen om de interne IT-infrastructuur uit te breiden. Daarnaast verkort het voor de grotere banken de time-to-market van nieuwe diensten die een toegevoegde waarde leveren voor de klant.

Het nieuwe model biedt dezelfde voordelen als een gehoste off-premise installatie, maar levering vanuit de cloud maakt uitrollen eenvoudiger en zorgt voor meer flexibiliteit, schaalbaarheid en een snellere time-to-market voor klantproposities en compliance. Daarbij zorgt het SaaS model voor aanmerkelijk lagere overhead kosten voor de IT-infrastructuur dan de modellen die normaal gesproken bij in-house installaties gebruikt worden.

“We zijn voor onze dagelijkse transacties zo afhankelijk van technologie dat toezichthouders geen fouten of downtime tolereren,” zegt Mark Lewis, EVP Products and Development bij Interoute. “Bedrijven in de financiële dienstverlening hebben behoefte aan een schaalbare architectuur met hoge beschikbaarheid. In deze samenwerking combineren we de bedrijfskritische oplossingen van Montran en de gespecialiseerde security management diensten van HWG met onze ​​ICT-infrastructuur die optimale schaalbaarheid, veiligheid en prestaties garandeert. "

Montran biedt end-to-end oplossingen op het platform - van binnenlandse betaaloplossingen tot volledige transnationale betaalhubs en treasury management product platforms. Al deze oplossingen maken gebruik van API’s, directe betalingen en PSD2-initiatieven.

Aan de basis van het platform van Montran ligt de Interoute Virtual Data Center (VDC) cloud, een wereldwijd geïntegreerde software gedefinieerde netwerk- en cloudinfrastructuur met 17 cloud zones over de hele wereld. Interoute VDC levert publieke, private en hybride IaaS-oplossingen binnen het wereldwijde private netwerk en is een ideale basis voor flexibele, schaalbare SaaS-producten. De private netwerk architectuur betekent een inherent veilig cloudplatform waarin bestaande investeringen in technologie en data opslag geïntegreerd kunnen worden zonder applicaties te hoeven herschrijven.

 

De SaaS-oplossing van Montran maakt gebruik van een 'Security by Design' concept, geleverd door HWG K-SEC: een oplossing die een snellere compliance en verbeterde schaalbaarheid van prestaties biedt. K-SEC is gebaseerd op een reeks geavanceerde detectiefuncties, gecombineerd met innovatieve technieken die computers leren vroegtijdig onbekende dreigingen te detecteren en te neutraliseren. HWG biedt een beveiliging- en ondersteuningscentrum dat wereldwijd 24 uur per dag beschikbaar is om de volledige infrastructuur voor betalingen te controleren en applicaties te beheren voor de klant.

Over Interoute 
Interoute is eigenaar en operator van een van Europa's grootste netwerken en een wereldwijd cloud services platform, dat 15 eigen datacentra, 17 Virtual Data Centers, 33 colocatiecentra en nog eens 195 geconnecteerde partnerdatacentra door geheel Europa heeft. Het full-service Unified ICT-platform van Interoute bedient grootzakelijke klanten en multinationals, alle grote Europese telecomaanbieders, overheden en universiteiten. De Unified ICT-strategie van het bedrijf is bij uitstek geschikt voor organisaties die zoeken naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen, wat de basis vormt voor hun spraak-, video-, computing- en datadiensten. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland en in de VS, en is eigenaar en operator van 24 stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie: www.interoute.nl. Volg ons op ook Twitter: @InterouteNL.

Over Montran

Montran Corporation, opgericht in 1979, levert betalings- marktinfrastructuur- en treasury managementproducten en diensten aan ’s werelds meest toonaangevende financiële instellingen. Montran Corporation heeft vestigingen in de VS, Europa, Zuid-Amerika en India. Meer informatie over de producten en diensten van Montran is te vinden op www.montran.com.

Over HWG

HWG is een IT-beveiligingsbedrijf gericht op bankomgevingen en complexe IT-bedrijfsinfrastructuren. HWG werkt als onafhankelijk technologisch adviseur en biedt uitgebreide en effectieve security managementdiensten. HWG heeft in zijn tienjarige bestaan al verschillende internationale projecten uitgewerkt waarbij geavanceerde security diensten zijn geleverd om de beschikbaarheid van complexe IT-infrastructuren en bedrijfskritische toepassingen voor internationale organisaties, centrale banken, commerciële banken en andere klanten te garanderen. HWG heeft twee operationele 'follow-the-sun' Security Operation Centers, in Verona en Singapore. Zo biedt het bedrijf een eenvoudige aanpak van 24x7 support. De beveiliging van meer dan 400 kritieke systemen verspreid over meer dan 20 landen in 4 continenten wordt proactief gecontroleerd door de HWG Security Operations Centers (SOCs), verantwoordelijk voor de beveiligingsarchitectuur en de permanente preventie van dreigingen op alle lagen: netwerkpakketten, datastromen, besturingssystemen, inhoud, gebruikersgedrag en applicatie transacties.

www.hwg.it

#