Digitale transformatie van ICT-omgeving van Graydon in de cloud van Interoute

 
 
De manier van zakendoen voor Graydon ondergaat een grote transitie: ‘Niet het verleden analyseren, maar de toekomst voorspellen’ is het motto. Om het nieuwe bedrijfsmodel van Graydon te faciliteren ondergaat de ICT-omgeving van Graydon grote veranderingen. 
 
De ICT-strategie is erop gericht om gegevens te centraliseren en het beheer te focussen op de kernzaken. Make or Buy – dat is één afwegingen die Peter van den Heuvel, CIO van Graydon maakt bij de veranderingen die hij doorvoert in de ICT-omgeving. In Interoute heeft Graydon de juiste partner gevonden om de ICT-omgeving te centraliseren en outsourcen. 
 

Peter van den Heuvel CIO van Graydon: “Interoute is de juiste partner voor Graydon om deze digitale transformatie mogelijk te maken door middel van de cloud- en netwerkdiensten.”

 

Disruptive Technology

Graydon is gestart als verstrekker van kredietgegevens, maar de dienstverlening is inmiddels veel breder met bijvoorbeeld marketinginformatie (Graydon Lead Insights), geautomatiseerd debiteuren beheer (Creditmanager Online) en riskmanagement (Xseption). In 2013 is de organisatie gestart met een grote verandering in het bedrijfsmodel en IT nam daarbij het voortouw. Peter van den Heuvel spreekt over Disruptive Technology: “De manier waarop bedrijven met Graydon zaken doen, is veranderd. Bedrijven zijn veel minder bereid om voor informatie te betalen en die informatie kunnen ze steeds vaker gratis online vinden. De kracht van Graydon zit in het integreren van alle informatiebronnen, zodat de klanten een betrouwbaar beeld van hun markt krijgen en daarmee beter geïnformeerd zaken kunnen doen.” 
 
Bij Graydon gaat het over Big Data. Eén van de uitdagingen was om alle databronnen en informatie die in de verschillende landen en in verschillende silo’s stonden, te verenigen en de informatie zodanig te analyseren en aan te bieden dat bedrijven over de juiste gegevens op het juiste moment beschikken. Bovendien moet het makkelijker worden om online zaken te doen met de onderneming. 
 

Juiste Match

Bij de keuze voor Interoute heeft Van den Heuvel gelet op de juiste match. Uiteraard moest Interoute in staat zijn om te voldoen aan de technische en juridische eisen van Graydon, bijvoorbeeld is van belang dat Interoute beschikt over certificeringen als ISO 27001 en ISAE 3402. De juiste match qua organisatie moest er ook zijn. De samenwerking met Interoute is heel goed, Van den Heuvel: “Er zijn korte lijnen, het management is toegankelijk en ze snappen onze business en belangen goed. We kunnen snel schakelen in geval van veranderingen of problemen.” De Backoffice-omgeving van Graydon is nu geïntegreerd en staat in managed hosting in het datacenter van Interoute. De ICT-afdeling houdt zich alleen nog bezig met het technisch en applicatie beheer van de applicaties. 
 

Techniek

Interoute verzorgt voor Graydon de MPLS-verbindingen tussen de kantoren in Nederland, Engeland en België en tussen de Interoute datacenters in Nederland en Duitsland. De data, applicaties en servers worden gehost in een hybride oplossing waarin colocatie, fysieke managed servers en virtuele servers als één omgeving functioneren. Interoute neemt tevens het management van firewalls en loadbalancers voor haar rekening. Graydon is één van de eerste gebruikers in Nederland van Oracle BigData in combinatie met Exalytics servers en heeft een Oracle Exadata oplossing in gebruik. Omdat deze Oracle omgeving het hart is van de nieuwe manier van werken van Graydon is er besloten om de Exadata oplossing te spreiden over twee datacenters van Interoute: in Amsterdam en in Berlijn. Hierbij is Interoute verantwoordelijk voor de fysieke omgeving en de verbindingen tussen de twee datacenters en alle connectiviteit naar de andere business applicaties die bij Interoute gehost worden. Op deze manier wordt een uiterst betrouwbare omgeving gecreëerd waardoor de business van Graydon altijd kan beschikken over haar cruciale data.