Martijn ten Kate's blog

De digitale basis voor de Fintechs

Fri, 2017-02-17 09:24 -- Martijn ten Kate
Informatietechnologie neemt zo’n vlucht dat er mogelijkheden ontstaan voor nieuwe diensten, nieuwe markten en nieuwe concurrentie. De maatschappij transformeert door de digitalisering. Bij zo veel nieuwe mogelijkheden is het de kunst om niet uit het oog te verliezen dat de kwaliteit van de IT die dit allemaal mogelijk maakt, bepalend is voor het succes van elk nieuw initiatief.
 

Retail Go!

Mon, 2016-07-25 13:33 -- Martijn ten Kate
Klaar voor de start van het IoT?
 
Al jaren zien we geinige voorbeelden voorbijkomen van IoT-toepassingen in de retail. De echte doorbraak blijft vooralsnog uit. Het plotselinge succes van Pokémon Go zou zomaar eens een teken kunnen zijn dat consumenten klaar zijn voor ‘augmented shopping’.
 

Unified Communications: focus op de basis

Fri, 2016-06-03 11:55 -- Martijn ten Kate
Unified Communications leek een inkopper. Alle communicatiemiddelen koppelen in één oplossing klinkt logisch en praktisch. Het lijkt ook technisch heel aantrekkelijk, omdat het meer flexibele mogelijkheden biedt om de communicatie te beheren, zodat je bijvoorbeeld snel kunt op- en afschalen en eenvoudig aan veranderende gebruikerswensen kunt voldoen. Toch is het juist die achterkant die in de praktijk het grootste obstakel voor UC is gebleken.
 

Double or die: 10 kenmerken van exponentiële organisaties

Mon, 2015-07-20 14:19 -- Martijn ten Kate
De vakantie is voor veel managers bij uitstek een reflectieperiode. Wat is onze ondernemingsmissie en wat zijn mijn persoonlijke drijfveren? Maar op het strand of aan de rand van het zwembad rustig een boek lezen, terwijl drie jonge dochters om je heen fladderen, het is mij nog nooit gelukt. Lezen doe ik daarom vóór de vakantie. Bijgaand mijn Strandboeken Top 3 voor managers die ook bij extreme hitte scherp willen blijven. Missie is trouwens een achterhaald begrip. MTP is het nieuwe toverwoord.
 

1. Exponentiële organisaties

Pages

Subscribe to RSS - Martijn ten Kate's blog